پمپ محور

دستگاه اسپرسو ساز پیستونی دستی ساخته شده توسط Elektra

پالایش دستگاه پیستونی ، دستگاه پمپ محرک است که در Faima E61 در سال 1961 معرفی شد و به محبوب ترین طرح در میله های اسپرسو تجاری تبدیل شده است. به جای استفاده از نیروی دستی ، یک پمپ موتور محرک نیروی لازم برای دم کشیدن اسپرسو را تأمین می کند. دستگاه های اسپرسو به گونه ای ساخته شده اند که آب را مستقیماً از منبع آب سرد ، معمول در تاسیسات تجاری ، یا از مخزنی جداگانه که باید با آب پر شود ، دریافت کنند. مورد دوم بیشتر در تاسیسات تجاری با حجم کمتر و دستگاه های اسپرسو خانگی رایج است. با توجه به فشار پمپاژ بالا و کنترل دقیق جریان مورد نیاز ، نوع خاصی از پمپ های الکتریکی که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند ، پمپ های پیستونی برقی نامیده می شوند. بهترین اسپرسو ساز خانگی این پمپ ها در نوع جابجایی مثبت (دسته عمومی) پمپ طبقه بندی می شوند.

اناوع دستگاه اسپرسو ساز

 

 

بسته به نحوه جوشاندن آب و بخار ، چهار نوع در ماشین های خانگی وجود دارد. در بحث اینها عموماً با کلمات اختصاری شناخته می شوند.

 

دیگ بخار تک (SB)

این ماشین ها فقط می توانند دم کنند و نه بخار ، فقط به یک دیگ بخار نیاز دارند. آنها نسبتاً غیر معمول هستند ، با چوبهای بخار یک افزودنی ساده و ارزشمند است.

دیگ بخار تک منظوره (SB/DU)

برخی از دستگاه های اسپرسو پمپ خانگی از یک محفظه واحد برای گرم کردن آب تا دمای دم و جوشاندن آب برای بخار دادن شیر استفاده می کنند. با این حال ، آنها می توانند تنها یک عمل را در یک زمان انجام دهند ، که نیاز به یک دوره گرم شدن بین اجرای کشش اسپرسو و فرآیند کف زدن شیر دارد. از آنجا که درجه حرارت برای دم کردن کمتر از دمای ایجاد بخار است ، دستگاه نیاز به زمان دارد تا از یک حالت به حالت دیگر منتقل شود. علاوه بر این ، پس از فرآیند دم کردن ، یک دیگ بخار مقدار (معمولاً جزئی) آب را از طریق عصای بخار که از دم کشیدن باقی مانده است ، خارج می کند ، که می تواند باعث شود طعم شیر گرم شده کمی تیره شود. برای جلوگیری از این امر ، آب باقی مانده باید قبل از شروع بخار دادن شیر از چوب بخار جمع آوری شود. SB/DU ها عموماً در طبقات پایین مدلهای خانگی مشتاق یافت می شوند ، با چوب دستی بخار یک افزودنی ساده و ارزشمند است:

 

مبدل حرارتی (HX)

برخی از ماشین ها از یک دیگ بخار استفاده می کنند که در دمای بخار نگه داشته می شود ، اما آب برای دم کشیدن از طریق مبدل حرارتی عبور می کند و مقداری گرما را از بخار می گیرد بدون افزایش به همان دما. اگرچه آب برای دم کشیدن در محدوده کمتری نسبت به آب مورد نیاز برای بخار پز باقی می ماند ، اما هنوز هم برای استخراج مناسب قهوه بدون خنک شدن اولیه بسیار داغ است. بنابراین این نوع دستگاه نیاز به 4-6 ثانیه قبل از اولین کشیدن اسپرسو دارد. هنگامی که دستگاه در دمای مناسب قرار می گیرد ، تعداد زیادی عکس را می توان بدون نیاز به طراوت کشید. با این حال ، اگر کاربر دستگاه را برای مدتی دوباره بیکار بگذارد ، روند شستشو باید تکرار شود. تنوع HX در بسیاری از دستگاه های میان رده یافت می شود و بسیاری از کاربران دماسنج ها را برای کمک به آنها در شماره گیری در دمای مناسب نصب می کنند. در مورد پایداری دمای آب جوش اختلاف نظر وجود دارد ، زیرا به طور غیر مستقیم از دمای بخار به دمای جوش تبدیل می شود ، نه اینکه در دمای دم نگه داشته شود.

اولین HX Faema E61 سال 1961 بود.

دیگ بخار دوگانه (DB)

در نهایت ، در برخی از دستگاه های اسپرسو برای مصارف تجاری یا خانگی ، آب برای دم کشیدن در یک محفظه جداگانه گرم می شود ، که به دو دیگ جداگانه نیاز دارد. این در درجه اول در ماشین های رده بالاتر یافت می شود ، اگرچه در برخی از دستگاه های میان رده نیز وجود دارد که با HX همپوشانی دارند.

اصطلاح دیگ بخار دوگانه بطور محدود برای ماشینهای دارای دو دیگ جداگانه و به طور وسیعتر برای دستگاههایی که بیشتر بخاری دوگانه (DH) نامیده می شوند ، استفاده می شود ، [ذکر منبع لازم است] که دارای دیگ بخار برای دم و ترموبلاک جداگانه (TB) برای گرم کردن آب دم است. به دمای بخار دهی – در مقابل ماشین های HX ، جایی که دیگ بخار در دمای بخار است و تا دمای دمای آن سرد می شود.

در اصل ، ماشین های سل دمای پایدارتری را با هزینه عملکرد و سرعت بخاردهی تولید می کنند ، در حالی که دستگاه های HX بخاردهی بهتری را با هزینه دمای ثابت ایجاد می کنند. ماشینهای DB واقعی دمای دمای ثابت و بخاردهی سریع را فراهم می کنند ، اما بزرگتر و گرانتر هستند.